Lekkage waterleiding Leiden

Als uw waterleiding is gesprongen gutst het water soms rijkelijk over uw mooie laminaatvloer. Een lekkage van een waterleiding kan echter ook in mildere vorm naar voren komen, bijvoorbeeld door vochtplekken of plasjes water waar u dit niet verwacht. Hoe groot of klein de lekkage ook is, het is een vervelend probleem dat een oplossing behoeft.

Kleine lekkages komen niet zomaar ergens vandaan, ze hebben een oorsprong. Corosie is een veel gezien probleem. De leiding wordt langzaam aangevreten en kan gaan lekken. Maar ook koppelstukken kunnen een probleem vormen. Verbindingen in leidingen zijn vaak voorzien van waterwerende rubbertjes. Als deze in de loop van de tijd uitdrogen, kunnen ze hun werk niet meer goed doen.

Maar gewoon gebruik kan een leiding ook doen slijten in de loop der jaren. Dit kan resulteren in een breukje in de leidingen, welke door de waterdruk verder kan scheuren. Ook kan het gebeuren dat een leiding springt door beschadiging tijdens een verbouwing.

Een breuk van de waterleiding heeft vaak vervelende gevolgen, mede omdat deze altijd onder waterdruk staat. Een laminaatvloer kan kromtrekken als er overvloedig water tussen de naden blijft staan. Springt een waterleiding op een bovenverdieping, dan kan het plafond heftig te lijden hebben en veranderen in een natte treurnis.

Dergelijke gevolgen kunnen een aanslag zijn op uw portemonnee, wat natuurlijk niet de bedoeling mag zijn. U wilt voorkomen dat het zo ver komt. Daarom is het van belang zo snel mogelijk contact te zoeken met een goede vakman. Specialisten zijn in staat om in no time de vinger op de zere plek te leggen en de lekkage voor u te repareren.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

Om meer schade te voorkomen draait u de hoofdkraan van uw waterleiding dicht alvorens contact op te nemen. Bel dan met ZEO Loodgieters & Installatiebedrijf via telefoonnummer 070 - 207 50 30. Samen maken we een afspraak voor de reparatie van uw lekkage!